Haberler

23 Ocak 2023

Somali Ulusal Üniversitesine TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Mogadişu’da Somali (Ummadda) Ulusal Üniversitesinde Sosyal Faaliyet Alanı Projesi hayata geçirildi.

1976 yılında Mogadişu’da kurulan Somali (Ummadda) Ulusal Üniversitesine TİKA tarafından sosyal faaliyet alanı oluşturuldu. 60 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversiteye, Sosyal Faaliyet Alanı Projesi kapsamında 1.875 m2 alana kafeterya ve ahşap pergola çardaklar, fıskiyeli havuz, açık alan sahnesi, futbol ve basketbol sahası, WC, soyunma ve duş alma yeri yapıldı.

Kurulum çalışmaları tamamlanan alanın açılışına; Somali (Ummadda) Ulusal Üniversitesi Rektörü Prof. Hassan Omar Mahad Alle, Rektör Yardımcısı Prof. Aden Guled Shabel, TİKA Somali Koordinatörü İlhami Turus, Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Abdirahman Mohamed Abdulle, Somali Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Türkiye Mezunu Fatma Eng. Saalihi, Üniversite Öğrenci Temsilcisi Muhammed Golemi ve öğrenciler katıldı.

Rektör Mahad Alle, açılışta yaptığı konuşmasında sağladığı desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

TİKA Somali Koordinatörü Turus da başkanlığımızın yaklaşık 11 yıldır Somali’de faaliyet gösterdiğini belirterek TİKA olarak eğitimde, sağlıkta, tarımda, çevrede, insan hayatına dokunan her alanda proje ve faaliyet gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Turus açıklamasının devamında “Somali ile ikili ilişkilerin her alanda daha da gelişerek güçlenmesi için desteklerimizi ve iş birliğimizi sürdüreceğiz. Gönül bağımızı, somut eser ve hizmetlerle taçlandıracağız. İki kardeş halkın geleceğe güçlü ve güvenle yürüyüşü sadece ülkelerimizin değil Afrika coğrafyasının da refah ve huzuruna önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Sonraki Haber

Lübnan Dışişleri Bakanlığı Binasında Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Lübnan Dışişleri Bakanlığı binasında yenileme ve bakım çalışması gerçekleştiriliyor. Lübnan Dışişleri Bakanlığı Binası Renavasyonu Projesi kapsamında bakanlığın personel çalışma ofislerinin bulunduğu katlar, basın, arşiv ve makam katları...