Haberler

23 Ekim 2011

Somali “Kamu”Nun Gündeminde

Somali “Kamu”Nun Gündeminde
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın önderliğinde alınan Somali Koordinasyon Kurulu Kararı kapsamında, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet ön izleme yapmak ve ihtiyaçları sektörel düzeyde analiz etmek amacıyla başkent Mogadişu’ya gidiyor. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından koordinasyonu sağlanan ziyarete çok sayıda uzmanın katılması bekleniyor.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da katılacağı ziyarette ülkenin ihtiyaçlarının, Türkiye’nin bölgeye yapacağı katkı ve yardımların kesinlik kazanması bekleniyor. Somali’ye yapılacak yardımlar uzun soluklu bir çalışmayı ve çok yönlü analizleri beraberinde getirirken; Türkiye’nin şefkat ve kardeşlik eli bir kıtadan diğer kıtaya uzanmaya devam ediyor.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...