Haberler

23 Ekim 2011

Somali Cumhurbaşkanı ve Somali Başbakanı Türkiye'den Giden Heyeti Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’den geniş bir katılımla gerçekleştirdiği Somali ziyaretinin ardından kurulan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın başkanlığındaki Somali Yardımları Koordinasyon Kurulu, ülkenin başkenti Mogadişu’ya teknik inceleme ziyaretinde bulunulmasını kararlaştırmıştı. Bu karar doğrultusunda ülkemizin kamu kurum ve kuruluşları, sivil ve özel sektör temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir heyet 12 Eylül 2011 tarihinde Somali’nin başkenti Mogadişu’yu ziyaret etti. Söz konusu ziyarette Somali ziyaretinde Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ve Somali Başbakanı Abdiweli Muhammed Ali Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Serdar Çam’ı kabul etti.

TİKA Başkanı: Öncelikli Sorun Güvenlik
Yapılan görüşmelerde, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, teknik inceleme ziyaretinin her katılımcıya bölgede kendi alanında katkı sağlamak üzere bir çalışma alanı ve proje takvimi oluşturması konusunda yardım edeceğini ifade etti. Türkiye’nin Somali’de ihtiyaç duyulan her bölgede yardım etmeye hazır olduğunu vurgulayan TİKA Başkanı, yardımların genele ulaşmasında öncelikli hedefin güvenlik sorunun aşılması olduğunu dile getirdi.

Abdiweli Muhammed Ali: Türkiye’nin Katkısıyla Somali’nin Çehresi Değişti
Ziyaretleri nedeniyle Dr. Serdar Çam’ın nezdinde teknik ziyaret ekibine teşekkür eden Somali Başbakanı Abdiweli Muhammed Ali, Türkiye’nin katkısıyla ülkelerinin çehresinin değiştiğini; birçok ülkenin Başbakan Erdoğan’dan sonra Somali’ye devlet düzeyinde ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade etti. Türkiye’nin bölgeye katkılarında memnun olduklarını söyleyen Somali Başbakanı, güvenlik konusuna önem verdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed Şerif’in Kabulü
TİKA Başkanı ve beraberindeki heyet daha sonra Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed Şerif ile görüştü. Dr. Serdar Çam, bu ziyareti kabulü için Somali Cumhurbaşkanına Türkiye’den selamlar getirdiğini söyledi ve Türk Hava Yollarının Türkiye-Somali arasında doğrudan seferler düzenlemek için çalışmalar başladığını müjdeledi.

Şeyh Ahmed Şerif: Somali Halkının Umudu Arttı
Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Ahmed Şerif, Türkiye’ye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde teşekkürlerini sundu, Türkiye’nin kurum ve kuruluşları ile ülkeye verdiği destek karşısında memnun olduklarını söyledi. Alt yapı ihtiyaçlarının giderilmesinin dile getirildiği kabulde, Somali halkının yapılan yardımlar karşısında ümidinin arttığı dile getirildi. Somali Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmede TİKA Başkanının yanı sıra T.C. Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun ve THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’de bulundu.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...