Haberler

26 Aralık 2022

Sel Felaketinden Etkilenen Pakistanlılara ‘Mobil Klinik’ Hizmeti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’da yaşanan sel felaketinden etkilenen bölgelerde hizmet verecek olan ‘Mobil Klinik’ projesi hayata geçirildi.

Pakistan'da Haziran ayından başlayan yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucunda can ve mal kayıpları yaşanmış, 880’den fazla sağlık tesisi hasar görmüştü. TİKA ve Muslim Hands isimli yardım kuruluşu iş birliğinde felaketten etkilenen bölgelerde aksayan sağlık hizmetlerinin sürekliliğine katkı sağlamak ve salgın hastalıklarla mücadelede kullanılmak üzere tam donanımlı bir mobil klinik hizmete başladı.

Projenin açılış törenine; T.C. İslamabad Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, TİKA İslamabad Koordinatörü Muhsin Balcı, Muslim Hands İcra Direktörü Javid Gillani, Türkiye ve Pakistan Kurum Temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.Törende konuşan Büyükelçi Paçacı, Pakistan ve Türkiye’nin her alanda çok yakın ilişkilerinin olduğunu, Pakistan’da yaşanan sel felaketinin ardından Türk halkı tarafından başlatılan yardım kampanyaları ile Pakistan halkının yanında olduklarını kaydetti.

Muslim Hands tarafından işletilecek olan mobil klinik, özellikle sel felaketinden etkilenen Sind ve Belucistan eyaletlerinde gezici sağlık taraması yapacak. Çeşitli ilaç ve medikal ekipmaların da temin edildiği proje kapsamında ulaşılması zor olan bölgelere sağlık hizmeti ulaştırılması amaçlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Afganistan’da Somut Kültürel Eserleri Korumaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Herat’ın tarihi yerleşim ve ziyaret yeri olan Gazergah’taki Sakal-ı Şerif ile Seng-i Heft Kalem’i kırılmaz cam ile koruma altına aldı. Herat’ta 11. Yüzyılda yaşamış olan ve Sahabe Ebu...