Haberler

15 Mart 2012

Podgoritsa Konik Karakolu Projesi

Karadağ Cumhuriyeti’nin başkenti Podgoritsa’da bulunan Konik, nüfus yoğunluğu ve altyapı yetersizliği ile sürekli gündeme gelen bir bölge olarak biliniyor. Kentsel servislerdeki altyapı eksiklikleri nedeniyle birçok alanda yeterli hizmet verilemiyor.

30 yıl önce inşa edilen Konik Karakol binası yoğun iş yüküne cevap veremiyordu. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından karakolun tadilat işleri yapıldı.

Tadilatın tamamlanmasının ardından karakol düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. 2 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirilen açılış törenine T.C. Podgoritsa Büyükelçisi Emine Birgen Keşeoğlu, TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Birol Çetin, Karadağ Türk Misyonunda görevli Polisler, Karadağ Polis Teşkilatı yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen proje Karadağ basınında yer aldı.

Sonraki Haber

"tika'nın Karadağ'daki Faaliyetleri Son Derece Başarılı"

Karadağ Cumhuriyeti Başbakanı Igor Luksiç 14 Mart 2012 tarihinde ülkemize resmi ziyaret gerçekleştirdi. Karadağ Başbakanı ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin mükemmel bir...