Haberler

28 Şubat 2014

Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açıldı

Sudan’ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Sudan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam eden TİKA, Sudan’ın sağlık alanında büyük bir ihtiyacına cevap verecek olan Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşa etti. Nyala Sudan Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılışına, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu, Sudan Cumhurbaşkanı birinci Yardımcısı Hasan Bekri, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, TİKA yetkilileri, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Sudan’ın Güney Darfur eyaletinde TİKA’nın yaptığı bu kadar modern bir hastaneyi görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türkiye’nin TİKA aracılığıyla mazlum coğrafyada var olduğuna ve dünya genelinde projelerini arttırarak devam ettiğine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, “Sudan halkına hayırlı olsun. Bu hastane, Türkiye ile Sudan’ın kardeşliğine büyük katkı sağlayacak. Türkiye mazlum coğrafyaya ve buralara sömürgeci bir mantıkla yaklaşmıyor. Buralara yardım için elimizi uzatıyoruz ve uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da modern ve entegre olarak nitelendirdiği hastanenin Sudan halkı için hayırlı olmasını dileyerek, “Hastanenin kuruluşunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan istedi. Onun talebiyle inşa edildi. Ben Türk halkı ve şahsım adına Başbakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise törende yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sudan’da böylesi bir hastaneyi hizmete açmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hastanenin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, hastanedeki poliklinik ve ameliyathaneleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Öte yandan ellerinde hoş geldiniz ve teşekkürler yazılı pankartlar taşıyan yerel halkın, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ile Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müzezzinoğlu’nu at ve develer üzerinde coşkulu bir şekilde karşıladılar.

11000 metrekaresi kapalı olmak üzere 50000 metrekare alan üzerinde kurulu Nyala Sudan Türkiye Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 150 normal, 46 yoğun bakım yatağı, 3 ameliyathane, 2 doğumhane, tam donanımlı radyoloji ünitesi ve laboratuvar bulunuyor. TİKA tarafından Sudan’da gerçekleştirilen söz konusu projeyle sağlık alanında Sudan’ın ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Sonraki Haber

Makedonya'da Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Teknik Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’da Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi’ne bağlı Filoloji Fakültesi bünyesinde bulunan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne teknik donanım desteğinde bulunuldu. Üsküp’ün en eski ve en köklü üniversitelerinden biri...