Haberler

17 Ekim 2014

Moritanyalı İl Sağlık Müdürlerine Eğitim

Moritanyalı İl Sağlık Müdürlerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanya İslam Cumhuriyeti ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Moritanya Sağlık Bakanlığında görevli 6 kişilik Moritanya İl Sağlık Müdürlerinden oluşan heyete Ankara’da eğitim programı düzenlendi.

TİKA, Moritanya’da kurumsal kapasitenin artırılmasına yönelik gerçekelştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moritanya İslam Cumhuriyeti ile sağlık alanında ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında Moritanya Sağlık Bakanlığında görevli 6 kişilik Moritanya İl Sağlık Müdürlerinden oluşan heyete eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programı kapsamında heyete, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunda zoonotik ve vektörel hastalıklar, mikrobiyoloji, soğuk zincir uygulamaları, aşı ile önlem konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Eğitim programının ardından katılımcılara sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu toplantı salonunda düzenlenen törene Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Dr. Nilüfer Tali, Birim Sorumluları Dr. Ayla Aydın ve Hüseyin Çelik ile Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Müdürlüğü Eğitim Sorumlusu Hediye Karataş katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Moritanya Heyeti Başkanı Dr. Daida Salah Dine sorumlu olduğu bölgede sanitasyon eksikliği kaynaklı hastalıkların bulunduğunu belirterek, “Verilen eğitimin sağlık alanında eksik olan konuların tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Tüm yetkililere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Söz konusu eğitimle beraber bir yıl içerisinde TİKA koordinasyonunda Türkiye’de eğitim gören Moritanyalı sağlık personeli sayısı yirmi altıya ulaştı.

Sonraki Haber

Afganistan'da Puli Sokhta Darulaman Sarayı Arası Yolu Hizmete Açıldı

  Afganistan’ın yeniden imarı kapsamında, başkent Kabil’in şehir içi yollarının iyileştirilmesi çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanan Puli Sokhta Darulaman Sarayı arası yolu hizmete açıldı. Afganistan’ın Başkenti Kabil’in şehir içi yollarının...