Haberler

27 Eylül 2022

Moritanya’ya Eğitim ve Sağlık Malzemesi Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  ve Konya Selçuklu Belediyesi iş birliğinde Moritanya’ya eğitim ve sağlık malzemesi desteğinde bulunuldu.

Selçuklu Belediyesinin kardeş şehri Moritanya Arafat Belediyesi sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere TİKA aracılığıyla sağlık ve eğitim malzemesi desteği sağlandı. Dağıtım töreni; Moritanya Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Muhtar Halife, Arafat Belediye Başkanı AL-Hasan Muhammed ve T.C. Nuakşot Büyükelçisi Dr. Akif Menevşe katıldı.

Arafat Belediye Başkanı Muhammed burada yaptığı konuşmada, iki ülkeyi ve halkı birbirine bağlayan birçok bağın bulunduğunu, bu tür projelerin söz konusu bağların güçlenmesine vesile olacağını inandığını belirtti. Nuakşot Büyükelçisi Dr. Menevşe ise iki ülke arasındaki iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Proje kapsamında farklı okullarda eğitim gören 1000 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye seti temin edildi. Başkent Nuakşot’ta faaliyet gösteren sağlık ocaklarına ise aralarında 30 tekerlekli sandalye ve 50 koltuk değneğinin bulunduğu tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

Sonraki Haber

TİKA'dan Lübnan Editörler Sendikasına Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, (TİKA) Lübnan Editörler Sendikasına teknik ekipman desteği sağladı. Sendika binasında bulunan toplantı salonu için ihtiyaç duyulan bilgisayar, interaktif akıllı tahta, yazıcı, ses sistemi gibi çeşitli ekipmanlar TİKA tarafından temin...