Haberler

05 Nisan 2013

Moldovadalı Kimsesiz Çocuklara TİKA'dan Hediye

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Moldova Türk İşadamları Derneği tarafından Moldova’nın başkenti Kişinev ve Gagavuz bölgesinde bulunan Çadır Lunga şehrindeki kimsesiz çocuklar ve rehabilitasyon merkezlerine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretlerde yaklaşık 720 kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuğa ayakkabı eşofman ve tişörtten oluşan takım hediye edildi.

Moldova’nın başkenti Kişinev’deki 2 ve 3 Nolu Kimsesiz Çocuklar ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Gagavuz bölgesinde bulunan Çadır Lunga şehrindeki Çadır Lunga Kimsesiz Çocuklar ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara TİKA ve Moldova Türk İşadamları Derneği tarafından bir ziyaret düzenlendi.

Ziyarete, Türkiye Cumhuriyeti Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal ve eşi Banu Kartal, Moldova Türk İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Seziş, Türk Hava Yolları Müdürü Ahmet Tarhan, Türk işadamları ve TİKA yetkilileri katıldı. Ziyarette kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklara ayakkabı, eşofman ve tişörtten oluşan takım hediye edildi.

Söz konusu ziyaretlere Gagavuz halkının yoğun olarak yaşadığı bölgeler olmak üzere ülkenin önemli şehirlerinde devam edilmesi planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA Engellilere Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan 7 Nolu Zihinsel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’na mobilya ve teknik ekipman desteği yapıldı. Almatı’daki 7 Nolu Zihisel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’nun büyük bir bölümü...