Haberler

22 Ekim 2014

Moğolistanlı Polislere Eğitim

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Moğolistanlı 10 polis memuruna Ankara’da Mesleki Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme konulu eğitim programı düzenlendi.
Faaliyet gösterdiği ülkelerde teknik işbirliği kapsamında kamu, kurum ve kuruluşlarında kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve mesleki eğitim programlarının düzenlenmesine ilişkin faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam eden TİKA, benzer faaliyetlerine Moğolistan’da da devam ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Moğolistanlı 10 polis memuruna Ankara’da Mesleki Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme konulu eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programı kapsamında Moğol heyeti Türkiye’nin Polis Akademisi Başkanlığı, Hayvan Eğitimi Merkezi, Özel Hareket Şubesi, Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi (TADOC) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek söz konusu kurumların teşkilat yapısı, insan kaynakları yönetimi, hizmet içi eğitim ve faaliyetlerine ilişkin incelemelerde bulundu. Eğitim programı kapsamında Moğol heyete, Türk polisinin yetiştirildiği ortam, polis memurlarına yönelik eğitim faaliyetleri ve sonuçlarının değerlendirilmesi konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu. Ayrıca söz konusu eğitim programının sonunda katılımcılara eğitim sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Eğitim programı sonrasında açıklamalarda bulunan Moğolistanlı polis memurları, söz konusu eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirerek, desteklerinden dolayı TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.

 

Sonraki Haber

TİKA'dan Moğolistan'a Helal Et Kesimi İçin Mezbahane

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da yaşayan Müslümanların helal et temin edebilmeleri için modern bir mezbahane tadilatı ve donanımı yapılarak hizmete açıldı. TİKA, Moğolistan’da gerçekleştirdiği önemli projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu...