Haberler

15 Nisan 2019

Mezar-ı Şerif Bahter Erkek Lisesi Yenilendi

Mezar-ı Şerif şehrinin en büyük ve köklü liselerinden biri olan Bahter Lisesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi. 7 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü lisenin 8 sınıflık ek binaları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bahter Lisesinin Müdürü Muhammed Afzal Haşmet, Bahter lisesinin şehrin en eski ve köklü okulu olması dolayısıyla halen şehrin yönetiminde olan birçok idareciyi yetiştirdiğini ifade etti.

Belh Vilayeti Vali Yardımcısı Şicauddin Şuca yaptığı konuşmasında, Afganistan’nın kalkınması ve alt yapısının geliştirilmesi ve özellikle eğitim, sağlık başta olmak üzere yaptığı projeler nedeniyle Türkiye ve TİKA’ya sonsuz şükranlarını sundu.

Orta Asya ve Kafkasyalar Dairesi Başkanı Ali Özgün Öztürk ise yaptığı konuşmasında, TİKA’nın, Türkiye Cumhuriyetinin dost ve kardeş ülkelerde kalkınma yardımlarını planlayan ve uygulayan bir yardım kuruluşu olduğunu belirterek; Balkanlarda, Orta Asya, Afrika, Doğu Avrupa ve dünyanın birçok ülkesinde proje ve faaliyetlerinin sürdürdüğünü belirtti. TİKA’nın, Mezar-ı Şerif Ofisi faaliyete başladığından beri eğitim, sağlık, başta olmak üzere 500’in üzerinde proje gerçekleştirildiğini ve TİKA’nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost ve kardeş Afgan halkının yanında olacağını ifade etti.  

Belh Vilayeti İl Şura Başkanı Dr. Muhmmed Afzal Hadid, 36 yıl önce kendi mezun olduğu okul olan Bahter Lisesine katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

T.C.  Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Şevki Seçkin Alpay ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin başta TİKA olmak üzere tüm kurumlarıyla, Afganistan halkının kalkınmasına destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Törene katılanlar, konuşmanın ardından yenilenen sınıfları gezerek, okulda incelemelerde bulundu.

Sonraki Haber

Kolombiya'da Üniversitelerden Türk Dili ve Kültürüne Yoğun İlgi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kolombiya’nın en büyük kamu üniversitesi olan Universidad Nacional ile işbirliğinde yürüttüğü faaliyetle birlikte Türk Dili ve Kültürü derslerini desteklemeye devam ediyor. Güney Amerika ülkeleri genelinde Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve...