Haberler

08 Nisan 2013

Makedonyalı Türk Ögrenciler TİKA Bursları ile Mutlu Oldu

Makedonya’da eğitimlerini zor şartlar içerisinde sürdüren 620 Türk öğrenciye ekonomik anlamda destek vermek amacıyla, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından burslar verildi. Eğitim burslarını kazanan öğrencilerin isimleri Üsküp Halklar Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle açıklandı.

Burs dağıtım törenine, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Başkanı Tahsin İbrahim, Türk İşadamları Derneği Genel Başkanı Kemal Nazım, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği’ne bağlı 67 sivil toplum kuruluşunun başkanları, TİKA yetkilileri, burs kazanan öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği Başkanı İbrahim, törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın, özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmaların Makedonya Türkleri için taşıdığı öneme vurgu yaparak, öğrenciler adına TİKA’ya teşekkür etti.

Makedonya’da eğitim alanında gerçekleştirdiği projelerle eğitime büyük katkı sağlayan TİKA, okulsuz köylere yaptığı okul inşaatları ile eğitim sektörünün fiziki şartlarının iyileştirilmesini sağlıyor. Öte yandan TİKA, donanımsız okullara eğitim materyalleri, donanım desteği ve kurumsal kapasite güçlendirme çalışmaları ile de eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefliyor. TİKA ekonomik zorluk içinde eğitimlerini tamamlamaya çalışan öğrencilere de verdiği burs destekleri ile onların yasam standartlarını yükseltiyor.

TİKA desteği ile bu yıl verilen burslardan, 200 ilköğretim öğrencisi, 200 ortaöğretim öğrencisi ve 220 üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 620 öğrenci burs desteği aldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bangladeş'teki Arakanlı Mültecilere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylar neticesinde ülkesini terk etmek durumunda kalarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilere yönelik insani yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Faaliyet kapsamında Leda Mülteci Kampı’nda, zor şartlar altında yaşayan...