Haberler

06 Nisan 2015

Makedonya Başbakanlık Koruma Ekibine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” hızla devam ediyor. 2007 yılından beri ülkelerin emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik yürütülen projeyle bilgi ve tecrübe paylaşımı temele alınarak suçla mücadelede ortak bilinç geliştirmeye yönelik teşkilatlarca ihtiyaç duyulan hizmet içi ve uygulamalı eğitimler düzenleniyor.

2015 yılında Makedonya Başbakanlık Koruma Ekibi’ne yönelik 3 farklı eğitim programının uygulanması planlandı. Eğitimlerin ilki olan “(VIP) Önemli Kişileri Koruma Kursu” 23 Mart-03 Nisan 2015 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı uzmanları Emniyet Müdürü Hakan Koşar, Emniyet Amirleri Yavuz Selim Demirci ve Yusuf Fatih Atay ile polis memuru Alparslan Çırpan’ın katılımıyla Makedonya’da verildi. Makedonya Cumhuriyeti Başbakanlık Koruma ekibinden 24 kursiyerin faydalandığı eğitim, TİKA işbirliğinde Makedonya Cumhuriyeti Üsküp Polis Eğitim Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı.

Törene Makedonya Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Gordana Yankulovska ve Bakan Yardımcısı Sayın Gotse Baçanov ile Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sayın Ömür Şölendil, TİKA ve Büyükelçilik temsilcileri ile Makedonya Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı mensupları katıldı. Program kapsamında, eğitim süresince çekilen görüntüler sinevizyondan yansıltılarak eğitime ilişkin genel değerlendirme yapıldı.

  TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında 2007 yılından bu yana ülkemizde 133, diğer ülkelerde 126 olmak üzere toplam 259 eğitim programı düzenlenerek 4803 kursiyere eğitim verildi.  

Makedonya Emniyet Teşkilatı ile yürütülen işbirliğimiz neticesinde, geçtiğimiz yıl Türkiye ve Makedonya’da gerçekleştirilen eğitimlere toplam 43 kursiyer katıldı. 2015 yılı eğitim programı kapsamında ilk eğitimin tamamlanmasının ardından Nisan ayı içerisinde Ankara’da düzenlenmek üzere, Başbakanlık Koruma Ekibinden 20 kişinin katılımıyla Bina ve Araç Operasyonları ile Keskin Nişancılık ve Kontranişancılık eğitimlerinin verilmesi planlanıyor. Kamu Güvenlik Bürosu Koruma Birimine bağlı özel eğitimli polislerlerden oluşan ekip, ülkedeki en üst düzey kişilerin korunması ile yurt dışından gelen dengi bürokratların da korunması görevini yürütüyor. 

 

Sonraki Haber

Sudan'da Et ve Süt Üretiminin Artırılmasına TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan’da hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında 9 adet yüksek verimli boğa hibe edildi. Sudan, toprak büyüklüğü olarak Türkiye’nin iki katından fazla olan, çok verimli topraklara sahip, tarımsal alanlarının tamamını kullanması...