Haberler

06 Aralık 2011

Küresel Güney-Güney İşbirliği Expo 2011 Toplantısı Roma'da Başladı

Küresel Güney-Güney İşbirliği Expo 2011 Toplantısı Roma'da Başladı

1996 yılında dünya kamuoyunda tarım merkezli çalışmalar ivme kazanırken, uzun süre boyunca bu çalışmaların odak noktasında yalnızca ‘gelişmiş’ ülkeler vardı. 2008 yılında 106 ülkede uygulanan “Güney-Güney Besin Programı” ile besin güvenliğinin bölgesel ve uluslararası önemi geçerlilik kazandı. Besin Güvenliği Özel Programının başlaması ile ortaya çıkan Güney-Güney İşbirliği, çiftçi eğitimlerinden, doğru tarım modellerine kadar uzanan geniş yelpazede çalışmaların gerçekleşmesine olanak tanıdı.

Küresel Güney-Güney İşbirliği EXPO 2011, 5 Aralık 2011 tarihinde Roma’da, Dünya Gıda Örgütü (FAO) Genel Merkezinde başladı. Üst düzey katılımla gerçekleşen açılış töreninde “Çözümler, Çözümler, Çözümler” diyen toplantı sloganının vurgusu yapılan konuşmalarda hissedildi.

TİKA’dan “En İyi Uygulama Örnekleri” Sunumu

Toplantı süresince; tarım, gıda güvenliği, tedariki, kapasite artırımı, sosyal korunma, iklim değişikliği, beslenme, HIV/AIDS, küresel sağlık, yenilebilir enerji başlıklarının birbirleri ile olan ilişkileri Güney-Güney İşbirliği ve Üçgensel İşbirliği çerçevesinde ele alınacak.

Ayrıca BBC’den Zeinab Badawi’nin moderatörlüğünü yapacağı bir panel gerçekleştirilecek.

Roma’da gerçekleştirilen toplantıya Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkilileri de katıldı. 8 Aralık 2011 tarihinde

TİKA UNDP’den Sayın Sebahattin Gazanfer’in “En İyi Uygulama Örnekleri” oturumunda bir sunum yapılması öngörülüyor. Toplantı 9 Aralık 2011 tarihinde “Yıllık Ödül Töreni” ile sona erecek.

Bilgi için : www.southsouthexpo.org

Sonraki Haber

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "dar Gömleği Değiştirdik"

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın 2012 yılı bütçesi, 10 Aralık 2011 Cumartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşüldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada “Yurtdışında nereye gidilirse gidilsin TİKA’nın eserleri gelenleri ay...