Haberler

18 Mart 2019

Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü Çalıştayı Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından "Kültürlerin Birleştirici Gücü ve Üniversitelerin Rolü" konulu çalıştay düzenlendi.

Çalıştay’a, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan, Macaristan, Pakistan ve Uganda'nın da aralarında olduğu 26 ülkeden yaklaşık 70 akademisyenin katıldı.

Çalıştay kapsamında farklı ülkelerden gelen üniversite temsilcileri kendi üniversitelerinin zayıf ve güçlü yönlerini tanıtarak uluslararası işbirliklerine yönelik taleplerini paylaşma fırsatı buldu. eğitim, ekonomi, teknoloji, tarih, kültür ve turizm gibi alanlarda işbirliklerinin yapılmasının hedeflendiği çalıştayda uluslararası üniversitelerden 70'e yakın üniversitenin temsilcileri ikili anlaşmalar için görüşmeler gerçekleştirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile 9 ülkeden 12 üniversiteyle uluslararası alanda iş birliğini öngören anlaşmalar imzalandı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistanlı Öğretmenlere Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğinde Afganistan’da “Öğrenen Öğretmen Eğitimi” tamamlandı. 8 gün süren eğitim programına Kabil başta olmak üzere Mezar-ı Şerif, Herat ve bu vilayetlere bağlı ilçelerden...