Haberler

03 Aralık 2020

Kosta Rika Sağlık Personelinin Kovid19 ile Mücadelesine TİKA Desteği

Kosta Rika’da hızla artış gösteren Kovid-19 vakaları ile mücadelede en ön sıralarda yer alan sağlık personelinin korunması için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 25.000 adet FFP2 tek kullanımlık maske, San Hose Büyükelçiliğimiz tarafından Kosta Rika Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim edildi.

Büyükelçi Fatma Pihava Ünlü tarafından Kosta Rika Sosyal Sigortalar Kurumu (CCSS) Başkanı Ramon Macaya Hayes’e maskelerin teslim edilmesinden sonra, Kosta Rika Dışişleri Bakanlığında, Dışişleri Bakanı Rodolfo Solano Quiros’un ev sahipliğinde tören düzenlendi.

Törende Büyükelçi Ünlü, Türkiye’nin dostluk mesajını iletirken, Dışişleri Bakanı Quiros da Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne teşekkür ederek, verilen desteğin Kosta Rika sağlık personelinin daha güvenli çalışmasına katkı sunacağını vurguladı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Dünya Engelliler Günü'nde Çadlı Engellilere Eğitim ve Malzeme Desteği

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Çad'ın Başkenti Encemine’de, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 25 fiziksel engelliye verilen 5 haftalık "Deri İşleme ve Ayakkabı Tamir Eğitimi" sonrası, tekerlekli sandalye ile deri işleme ve ayakkabı tamir...