Haberler

23 Ekim 2011

Kırgızistan Hükümeti Türkiye ile İşbirliğine Önem Veriyor

Kırgızistan Hükümeti Türkiye ile İşbirliğine Önem Veriyor
Kırgızistan’da geçici olarak başbakanlık görevini yürüten Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Bişkek Koordinatörü Hakan Ergün’ü makamında kabul etti.

Yapılan görüşmede Ergün’ü göreve başlaması nedeniyle kutlayan Babanov, Kırgızistan’da yapılması planlanan yatırım projeleri için Türk İşbirliği Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan destek beklediklerini söyledi.

Kırgız hükümetin 2012-2014 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program hakkında bilgi veren Babanov, bu doğrultuda 40 ulusal proje hazırlandığını ve projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli yatırımların sağlanması noktasında TİKA ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti. TİKA’nın Kırgızistan’da şimdiye kadar yaptığı faaliyetlerden dolayı teşekkür ederek, “Kırgızistan yönetiminin, Türkiye ile işbirliği konularına büyük önem atfettiğini” dile getirdi.

TİKA Koordinatörü Ergün ise söz konusu projelerin hayata geçirilmesi noktasında destek için hazır olduklarını söyledi.

Görüşmede, alt yapı, tarım ve hayvancılık gibi çeşitli alanlarda yapılması muhtemel çalışmalar ve işbirliği konuları ele alındı.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...