Haberler

23 Ekim 2011

Kırgız Parlamentosu Bürokrat Heyeti TİKA'da

Kırgızistan Parlamentosu Genel Sekreter Yardımcısı Çalpan Esenamonova ve beraberindeki heyet, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı ziyaret etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin konuğu olarak Türkiye’ye gelen heyet, Kırgızistan’da yürütülen işbirliği projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek “TİKA’dan ve onun başarılı çalışmalarından haberdarız” dedi.
 
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Ece Kırlı’nın kabul ettiği heyette Türk Dili Konuşan Ülkeler Asamblesi (TURKPA) Genel Sekreter Yardımcıları Bektemir Ziyaddinav ve Kürdad Melih Sarıaslan’ın da katılımı gözlendi.

Yapılan görüşmenin konusu; inşaat, eğitim sektörü ve kurumsallaşma alanında TİKA ile yapılan işbirliği çalışmalarıydı. Kırgız Parlamentosu Bürokratları, faaliyetlerinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Türkiye’nin beş kıtaya uzanan işbirliği eli TİKA’nın Kırgızistan’daki çalışmalarının ve orada yapılması muhtemel projelerin konuşulduğu ziyaret yaklaşık 1 saat sürdü.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...