Haberler

24 Mayıs 2012

Kazak Öğretmenler Sertifikalarını Aldı

Kazakistan’ın kalkınmadaki stratejik planlarındaki hedefleri ve öncelikli ihtiyaçları arasında yer alan “Sanayi ve Hizmet Sektörlerinde Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesi” göz önünde bulundurularak Kazakistan Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile istişareler neticesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, İstanbul’da, 29 Nisan- 19 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kazakistan’ın çeşitli bölgelerindeki mesleki eğitim kurumlarında çalışan toplam 120 eğitimci yirmişer kişilik gruplar halinde; Bilişim Teknolojileri, Deri Giyim ve Saraciye, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, İnşaat Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri konularında, üç haftalık eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını düzenlenen bir törenle aldı. Tören, İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda gerçekleştirildi.

Törene TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Konsolosları Kuat Kanafeyev ile Alimzhan Surankulov, MEB Grup Başkanları İbrahim Uzkurt ve Mehmetali Erdem, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız katıldı. Program TİKA’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM programda yaptığı konuşmada; öğretmenliğin mukaddes bir meslek olduğuna değindi. Genç nesiller yetiştirerek toplumların ve dünyanın barışına katkı sağlayan öğretmenlerin yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekti. Çam, TİKA ve MEB çalışanlarına, programa katılan tüm davetlilere teşekkürlerini sundu.

Öğretmenler, sertifika töreninin tamamlanmasının ardından ülkelerine döndü.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Gelişiyor

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Sn. Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan Devlet Başkanı ile T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL’ün huzurlarında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar...