Haberler

06 Nisan 2012

Kazak Hakim ve Savcılara Eğitim

Kazakistan Savcılık Enstitüsü yetkilileri ülkemiz ile işbirliği olanaklarını değerlendirilmek, sivil ve idari alt yapıların geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla 2011 yılında ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde yürütülen çalışma ile eğitim programlarının uygulamaya geçirilmesi kararlaştırıldı. Yaklaşık 100’den fazla savcı ve hakim 2011 yılında ülkemize gelerek, söz konusu programları tamamladı.

 

Programın başarıyla sürdürülmüş olması ve her iki ülkenin programa isteklilik göstermesi sebebiyle 2012 yılında da çalışmaların 20’şer kişilik gruplar halinde ve beş program olacak şekilde devam etmesi kararlaştırıldı.

 

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi yöneticilerinden oluşan ilk grup 4-10 Mart 2012 tarihlerinde eğitim programlarını tamamlayarak, ülkelerine döndü. İkinci grup Kazakistan Savcılık Enstitüsü hakim ve savcıları 01-07 Nisan 2012 tarihlerinde ülkemize geldi.

 

Söz konusu grup; Mukayeseli Hukuk ve Türk Hukuk Sistemi, Meslek Etiği, Jandarma Kriminal, İfade Alma Teknikleri ve Uygulama, UYAP ve Bilişim Altyapı Sistemleri Kullanılarak Delil Tespiti, Terör ve Örgütlü Suçların Soruşturulması Yöntemleri ile Öfke Kontrol konularında eğitim aldı.

 

Kazak Heyet Başkanı Kazakistan Cumhuriyeti Baş Savcı Yardımcısı Kulzhanov Bulat, TİKA’yı ziyaret etti. Kazak yetkililer özellikle adalet sistemindeki UYAP uygulamalarının ve Jandarma kriminal sisteminin kendileri için çok güzel bir model teşkil ettiğini ifade etti.

 

Heyetin eğitim programı bitiminde sertifikalarını aldıktan sonra ülkelerine dönmeleri planlanıyor. 

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistan'da Proje ve Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Kurulu (KEK) VI. Dönem Toplantısı 1-4 Nisam 2012 tarihleri arasında Kırgızistan Cumhuriyeti’nde Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye-Kırgızistan arasında yapılması öngörülen teknik işbirliğini de kapsayan görüşmelere katılmak ve ülkemiz tarafından...