Haberler

04 Aralık 2012

Karadağ'ın Turizm Şehri Ulçin'de Deniz Artık Daha Temiz

Ulçin şehri Adriyatik kıyısındaki iki plajı ile Karadağ Cumhuriyeti’nin turizm potansiyelinin önemli merkezlerinden biri. 15.000 kişinin yaşadığı Ulçin’deki halkın büyük bir kısmı turizmle uğraşıyor. Her yıl yaz mevsimi başladığında şehir kanalizasyonunun tehlikeli bir şekilde denize atılıyor. Deniz altında bulunan 1200 m uzunluğundaki arızalı kanalizasyon borularının tıkanıyor ve bitiş noktasında difüzör bulunmuyor. Bu durum hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de turizmden elde edilen gelirin azalmasına neden oluyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Ulçin’de deniz altından geçen atık su kanalizasyon borularının tamiri gerçekleştirildi. Büyük Plaj’dan Milena İskelesine kadarki alanda kanalizasyonun denize deşarjı engellenerek halkın bulaşıcı hastalık ve salgın riski engellendi. Mevcut sistem 5 yıldır çalışmadığı için büyük bir çevre probleminin oluştuğu şehirde TİKA’nın desteği ile birçok çevresel ve sosyal sorunun çözümüne katkı sağlanmış oldu.

Sonraki Haber

TİKA, Makedonya'da Yenidünya Mirasına Sahip Çıkıyor

Makedonya Cumhuriyeti’nde kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iki önemli proje başlattı. Manastır İshak Çelebi (İshakiye) ve Radanya Mahmut Aga Camilerini restore etmeye hazırlanan TİKA bu...