Haberler

31 Temmuz 2012

Karadağ'da TİKA'nın Desteği ile Balkan Sivil Toplum Kuruluşları Semineri Düzenlendi

Küreselleşen dünyada sürdürülebilir projeler yerel aktörlerle işbirliği içinde yapılıyor. Yerel aktörlerin saha bilgisi çalışmaların sürdürülebilir olmasını sağlıyor. İhtiyaç önceliklerinin sıralanması ve bunlara doğru çözümler üretilmesi projelerin yerel ayağının güçlü olması ile mümkün oluyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Balkanlar başta olmak üzere birçok coğrafyada sivil toplum kuruluşları ile işbirliği projeleri gerçekleştiriyor. TİKA’nın teknik işbirliği ve kalkınma yardımları konusundaki tecrübesi ile sivil toplum kuruluşlarının saha bilgisi sorunları anında cevap verebilme refleksini geliştiriyor. TİKA projeleriyle sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri, girişimcileri ortak platformlarda buluşuyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Podgoritsa Program Koordinasyon Ofisi ve Horizonti derneği işbirliğinde 21-24 Haziran 2012 tarihinde Karadağ Cumhuriyeti Plav şehri Gusinye kasabasında “Balkan STK’ları Semineri” düzenlendi. Seminerin açılış töreni Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Fejzic tarafından yapıldı. Seminere katılan sivil toplum kuruluşları faaliyetlerini ve tecrübelerini paylaşarak, ortak çalışma yöntemi geliştirmek için görüş ve önerilerini sundu.

TİKA’nın katkıları ile gerçekleştirilen seminerle Karadağ’da, uluslararası kültürel platformlarda ülkemizin ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın çalışmaları sivil toplum kuruluşlarına anlatıldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Sosyal Kalkınmaya Katkı Sağlayacak İki Önemli Proje

Türkiye, istikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel rekabet gücüne sahip, ekonomik seviyesini yükseltmiş, bölgesel güç olma özelliğini taşıyan bir devlet olma yolunda her geçen gün mesafe kat ediyor. Ülkemiz ne kadar büyürse o...