Haberler

13 Mayıs 2019

Karadağ’ın Podgoritsa şehrinde TİKA İftarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2019 yılı Ramazan Programları kapsamında Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da iftar programı düzenlendi.

İftar programına, Karadağ Ulaştırma Bakanı Osman Nurkoviç, Karadağ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Kemal Puruşiç, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, Podgoritsa Belediye Başkanı İvan Vukoviç katıldı.  Çok sayıda siyasetçi, diplomat ve yerel yöneticinin yanı sıra TİKA proje ve faaliyet paydaşları ile ülkemiz ile gönül bağı olan Karadağ vatandaşları da TİKA’nın iftar sofrasında buluştu.

TİKA’nın faaliyetlerinin anlatıldığı video film gösterimi ve yapılan konuşmaların ardından edilen dua ile son buldu.

TİKA Karadağ Program Koordinatörü Enver Resuloğulları iftar programındaki konuşmasında, Ramazan ayının tüm dünya ve İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. TİKA’nın dünyanın dört bir yanında 26.500’den fazla proje ve faaliyete imza attığını, Karadağ’da ise faaliyete başladığı 2007 yılından bu yana ülkenin her bölgesine ulaşarak 323 proje ve faaliyet gerçekleştirdiğini belirterek, mevcut iyi işbirliğinin güçlenerek devam etmesini dilediğini belirtti.

İftar programında konuşan Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, Ramazan ayını iyilik paylaşılan ve huzur getiren bir ay olarak gördüklerini belirterek Karadağ’da farklı etnik grupların bir arada huzur içinde yaşamalarının sevindirici olduğunu ifade etti. Bu güzel ay vesilesiyle Karadağ ve Türkiye arasındaki işbirliği ve dayanışmanın da artması temennisinde bulunan Ozan, iki ülke arasındaki en önemli köprülerden biri olan TİKA’nın ülkenin tüm bölgelerinde gerçekleştirdiği projeler ve yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, düzenlenen iftar programı dolayısıyla TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

TİKA Sağlık Alanında Türkiye’nin Deneyimlerini Tacikistan’a Aktarılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Tacikistan Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde, Türkiye’nin Yenidoğan Sağlığı Alanındaki Tecrübesi Tacikistan’a Aktarılıyor. TİKA’nın Ana Çocuk Sağlığını Destekleme Programı altında icra edilen bir diğer eğitim programı...