Haberler

15 Ekim 2021

Karadağ’da Mesleki Eğitime TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ve Golubovci Meslek Lisesi işbirliğinde, Başkent Podgoritsa’da bulunan Golubovci Meslek Lisesi’ne eğitim ekipman ve malzemesi desteği sağlanarak, okul öğrencileri ile birlikte bölgede kuaförlük hizmeti sunan işletmelerin de katıldığı “Temel Kuaförlük Eğitimi” düzenlendi.

Golubovci Meslek Lisesinde mesleki ve teknik eğitim kapasitesini artırmak, mesleki ve teknik eğitime yönelik tecrübe, teknik bilgi ve becerilerin aktarılarak kuaförlük bölümünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen eğitim programı kapsamında, Golubovci Meslek Lisesi öğrencilerinden ve kuaförlerden oluşan 35 kişilik kursiyer grubuna iki haftalık “Temel Kuaförlük Eğitimi” verildi.

Eğitim programı kapsamında saç ayırma teknikleri, ayrılmış saç tutamlarının kesimi, röfle uygulama, saç yıkama, maşa teknikleri, boya ile ombre işlemi uygulanması, saç şekillendirmede fön uygulama teknikleri konularında Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarınca teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.

Eğitimin gerçekleştirildiği Golubovci Meslek Lisesi müdürü Drazen Boriçiç, TİKA ile işbirliğinden memnun olduğunu ifade ederek, TİKA tarafından eğitim programı kapsamında temin edilen kuaförlük ekipmanı ve malzeme desteği ile okul öğrencilerinin eğitim şartlarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Boriçiç, desteklerinden dolayı okul yönetimi adına TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

Okul müdürü Boriçiç, garsonluk ve aşçılık bölümünde okuyan öğrencilere yönelik benzer projeleri gerçekleştirmek istediklerini dile getirerek TİKA ile işbirliğinin devamını arzu ettiklerini ifade etti.

TİKA, Karadağ’da faaliyete başladığı 2007 yılından bu yana 400’den fazla proje gerçekleştirerek öncelik verilen alanlardan biri olan eğitim sektörüne yönelik 110 projeyi hayata geçirdi.

 

Sonraki Haber

Türkiye’den Sudan’a Hayvansal Üretim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sudan’ın El Cezire eyaletindeki Sudan-Türkiye Gen Kaynakları ve Suni Tohumlama Merkezinin geliştirilmesine yönelik daha önce yapılan anlaşmayı güncelledi. El Cezire Valiliğindeki imza törenine TİKA Sudan Koordinatörü Bilal Özden,...