Haberler

12 Eylül 2022

Kamerun’da Bal Üreten Kadın Kooperatifine Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kamerun’un başkenti Yaounde’nin Soa ilçesinde arıcılık ile uğraşan kadın kooperatifine ekipman desteği sağlandı.

TİKA Yaounde Koordinatörü Burak Özden, yaptığı açıklamada; çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 50 üyeye sahip FEMADS kooperatifine kovan, koruyucu kıyafet ve körük gibi arıcılık malzemeleri temin edildiğini aktardı. Proje ile bal üretim kapasitesinin iki katına çıkacağını belirten Özden, Kamerun’da üreticiler için önemli bir gider kalemi olan ambalajlama için gerekli kaynağın da sağlandığı bilgisini paylaştı.

Daha fazla kadın gelir sahibi olacak

Ekipmanların teslimi için yapılan törende konuşan FEMADS Kooperatif Başkanı Pauline Ngono ise verilen ekipman desteği ile üretimlerini artırdıklarını, ayrıca yeni üyeler ile artık daha fazla kadının gelir sahibi olacağını belirterek TİKA'ya teşekkür etti. 2022 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Kamerun’da bulunan TİKA gönüllüleri kooperatif yetkililerinden üretim süreci hakkında bilgi aldı. Gönüllü öğrencilere kooperatif üyesi kadınlar tarafından üretilen ballardan hediye edildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan KKTC’de Öğretmenlere Yönelik Eğitim Projesine Destek

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğinde düzenlenen Öğretmenler İçin Proje Danışmanlığı Eğitimi Projesi tamamladı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, TİKA ve...