Haberler

10 Ekim 2012

Kalkınma İşbirliği Karadağ'da Eğitim Projeleri ile Güçleniyor

Ülkelerin sosyal, siyasal, ekonomik ve beşeri gelişmişlik düzeyini etkileyen en önemli faktörlerden biri de eğitimdir. Bireyin eğitim seviyesi arttıkça, bunun toplumsal etkisi hızlı bir şekilde yankısını bulmaktadır. Sağlıklı nesiller yetiştirmekten nitelikli iş gücüne sahip olmaya kadar birçok alanda etkisini gösteren eğitim kalkınma işbirliğinin ilk adımıdır.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Balkanlardaki eğitim projelerine devam ediyor. Karadağ Cumhuriyeti’nde bulunan Biyelo Polye Miloye Dobroşinoviç Fen Lisesinin spor salonunun zemini kullanılmaz durumdaydı. Diğer fiziki şartları da gençlerin spor yapmasına uygun olmayan okul Karadağ Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapatıldı. TİKA, tadilat çalışması yardımı yaparak gençlerin spor salonuna kavuşmasını sağladı.

Fen lisesi düzenlenen bir törenle Karadağlı yetkililere teslim edildi. Törene, Karadağ Milli Eğitim Bakanı Sreten Şkuletiç, Karadağ’ın Türkiye Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, Biyelo Polye Belediye Başkanı Aleksandar Zuriç, Koordinatörlüğümüz yetkilileri, Miloye Dobroşinoviç Fen Lisesi Müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

TİKA Podgoritsa Koordinatörü Doç. Dr. Birol ÇETİN açılış töreninde yaptığı konuşmada Karadağ’da eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceklerini belirtti. 

Yenilenen spor salonu Karadağlı gençlere TİKA tarafından armağan edildi.

Sonraki Haber

Türkmenatlarının Genetiğinin Korunması Çalışmalarına TİKA'dan Destek

Dünya genelinde Ahalteke atları olarak bilinen Türkmenatlarının genetiğinin korunması ve saf Ahalteke ırkının ortaya çıkarılması çalışmalarına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından destek olunmasını amaçlayan projede ilk adım atıldı. Ahalteke atlarının Türkmenistan için...