Haberler

23 Ekim 2011

“İyilik" Mogadişu Limanına Demir Attı

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Kızılayı ve Sabah Gazetesi öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan yardımların yüklü olduğu Burak A. isimli gemi Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan Limana ulaştı. Gemi açlık ve yoksullukla mücadele eden Somali halkına yardım etmek için uluslararası sularda 24 gün süren uzun ve zorluk bir yolculuk yaptı. “İyilik Gemisi” sloganıyla kampanyanın bir simgesi haline gelen gemi; TİKA, Diyanet ve Türk Kızılayı yetkilileri tarafından Somali’nin başkenti Mogadişu’da karşılandı.

Burak A. uzun yolculuk boyunca 5.000 ton gıda malzemesini Türkiye’den Somali’ye taşıdı. Gönderilen gıda yardımlarının yanı sıra gemide 7 Milyon tutarında ilaç, battaniye, çadır gibi acil insani yardım malzemesi ve 8 tam donanımlı ambulans da vardı. “Burak A” isimli geminin yükünün 5 günde indirileceği ifade edildi.

Somali’ye şimdiye kadar gönderilen en büyük yardımlardan biri daha yerine ulaşmış oldu. Son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Mogadişu Limanına iyilik ilk kez demir attı.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...