Haberler

23 Ekim 2011

İyilik Gemisi Somali'nin Yaralarını Sarmaya Hazırlanıyor

Somali başta olmak üzere Doğu Afrika ülkelerinde yaşanan açlık ve insanlık krizine seyirci kalmayan Türkiye, geçtiğimiz hafta yola çıkan kargo uçaklarının ardından bölgeye bir iyilik gemisi göndermek için hazırlanıyor. TİKA, Diyanet İşleri Başkanlığı, AFAD, Türk Kızılayı ve Sabah Gazetesi işbirliğinde ülkemizin dört bir yanında yürütülen kampanya ile toplanan yardımların, İstanbul Ambarlı Limanında Burak A. isimli gemiye yüklenme işlemi tamamlanınca yola çıkması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın, Türk Kızılay’ı Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar’ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun, çeşitli kurum ve kuruluşlardan çok sayıda temsilcinin ve basın mensubunun katılımıyla teknik ve insani yardım malzemelerinin yüklendiği gemiye, 14 Ağustos Pazar günü İstanbul’da uğurlama töreni düzenlendi. Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yardımların milletimizin hamiyetperverliğinin bir simgesi olduğuna değindi. Bölgede yaşananlara kalıcı çözümler bulmaya çalıştıklarını söyleyen Bekir Bozdağ, Türkiye’nin gösterdiği duyarlılığı, tüm dünyanın göstermesi gerektiğini ifade etti.

Gemide; un, pirinç, yağ gibi temel gıda maddelerinin aynı sıra battaniye, ilaç, hijyen malzemeleri, jeneratör, sondaj makinesi, ambulans ve minibüs bulunması da dikkat çekiyor.

Somali’nin yaralarını sarmak için yola çıkacak iyilik gemisinin yaklaşık 11 gün sonra başkent Mogadişu’ya ulaşması bekleniyor.
 
TİKA, bölgeye gidecek yardımların hedefine ulaştırılması ve etkili bir biçimde dağıtılması için gerekli koordinasyonu sağlarken; acil yardımların yanı sıra altyapı, sağlık, eğitim konularında da hayata geçirilecek projeler üreterek Somali’nin kalkınmasını amaçlıyor.

Dünya kamuoyunun tepkisiz kaldığı insanlık krizini durmak için ülkemizin dört bir yanında yardımlar toplanmaya devam ederken; Türkiye’den bir gemi dolusu iyilik Somali halkının yaralarını sarmak için yola çıkıyor. TİKA’nın koordinatörlüğünde, Türkiye’den dünyaya iyilik taşınıyor.

 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...