Haberler

23 Ekim 2011

İstanbul'da Somali Zirvesi

Başbakan Erdoğan, Somali’ye yaptığı ziyaretin ardından bölgeye yardım koordinasyonunun sağlanması için bakanlarla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi. İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Ahmet Lütfi Akar, AFAD Başkan Vekili Ejder Kaya, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yöneticisi katıldı.

Başbakan Erdoğan, Somali ziyaretinin ardından değerlendirmeler yaptı ve “Somali’nin bütününü kucaklamak, bütününe hizmet götürmek zorundayız. Türkiye olarak bize yakışan budur. Herhangi bir ayrıma fırsat vermeden bütününe bu yardımları ulaştıracağız” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasına devam ederken bir çok ülkenin güvenlik gerekçesiyle yardım faaliyetlerini gerçekleştirmekte tereddüt ettiği Somali’de, Türkiye’nin aktif bir şekilde bölge halkının yanında olduğunu, resmi ve gönüllü kuruluşların her türlü zorluğa rağmen görevlerine devam ettiğini dile getirdi. “İstiyoruz ki dünya kamuoyunun dikkati ve ilgisi Somali’de yaşanan insanlık dramının üzerine olsun” diyen Başbakan Erdoğan, Eylül ayında gerçekleşecek BM Genel kurulunda yapacağı konuşmasının da gündemini Somali’de yaşananların oluşturacağını ifade etti.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın da katıldığı toplantı; Başbakan Erdoğan’ın, Somali’de yaşanan güvenlik sorununun giderilmesi için Dışişleri Bakanlığının devreye gireceğini, Türkiye’nin ülkeye büyükelçilik açacağını ve bölgede hastaneler inşa edeceğini bildirmesiyle sona erdi.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...