Haberler

09 Ocak 2020

İİT Helal Expo ve 5. Dünya Helal Zirvesi

7. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo ve 5. Dünya Helal Zirvesi İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

“Tüm Nesiller için Helal: ‘Ailenin ve Gençliğin Önemi’,  ‘Sağlıklı Yaşam İçin Helal’in Önemi’” temaları ile iki etkinlik İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) işbirliğinde ve Discover Events organizasyonunda, TİKA’nın ve diğer kurumların da desteği ile  gerçekleştirildi.

5.Dünya Helal Zirvesi ve 7. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Fuarı’nın 40.000’e yakın ziyaretçisi oldu. 94 ülkeden delegasyon katılımı ve ziyareti gerçekleşti. 36 ülke ürünleriyle ve stantlarıyla Helal Expo Fuarı’nda ve profesyonel zirve katılımcılarıyla Helal Zirvesi’ndeki yerini aldı. 10 ülkeden 270 aşçının helal kavramına uyan gıdalarla yapılmış yemeklerle katılımıyla Uluslararası Aşçılar Kupası’nın da gerçekleştiği etkinlikte, farklı kategorilerde ödüller dağıtıldı.

Bir önceki yıla oranla organizasyon büyüyerek devam etti. Nijerya Dışişleri Bakanı, Filistin Ticaret Bakanı, Senegal Ticaret Bakanı, Somali Tarım Bakanı, Tataristan Ticaret Bakanı gibi yabancı bakanların katılıyla organizasyon yüksek düzeyde gerçekleşti.

B2B görüşmeleri çerçevesinde yerli ve yabancı 500’e yakın yatırımcı, yurtiçinden de önemli distribütörler, satın almacılar ve marketlerin katılımı ile önemli görüşmeler yapıldı.

Dünya Helal Zirvesi tüm dünyayı birleştirdi

5.Dünya Helal Zirvesi’nde, helal sektörüne ilişkin birçok bilimsel konferans düzenlendi. Etkinlikte 25 farklı ülkeden 100’e yakın konuşmacı sunumlar yaptı. Oturumlarda yurt içi ve yurt dışından konuşmacılar, ortak helal standartlarının önemi, mevcut dünya helal pazarının karşılaştığı zorluklar, fırsatlar ve olası çözümler, İslam ekonomisinde yeni trendler ve helal yaşam tarzı gibi pek çok konuyu değerlendirdi.

Fuar ve zirve İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliği sayesinde belirlenen standartların tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılması açısından önemli bir etkinlik olarak değerlendiriliyor.

Organizasyonun 2020 hedefi büyüyerek devam etmesi, helal konusundaki farkındalığın artması, Türkiye’nin helal pazarı içerisindeki payının daha yukarılara taşınması, ülkemizde zaten helal hassasiyeti dikkate alınarak yapılan üretimin aynı şekilde ihracatımıza da yansıması olarak belirlendi.

Sonraki Haber

TİKA Bosna Hersek'te Dost Eli Olarak Çeyrek Asırdır Faaliyetlerini Sürdürüyor

Bosna Hersek'te 24 yıldır faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 900 proje uygulayarak ​özellikle tarım, hayvancılık ve kalkınma projeleri ile birçok ailenin kendi ayakları üzerinde durmasına imkan sağladı.  Bosna Hersek'te savaşın hemen...