Haberler

31 Ekim 2023

“III. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi iş birliğinde Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde 25-28 Ekim tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de “III. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” düzenlendi.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi koordinasyonunda, TİKA, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile üniversiteler, meslek örgütleri, iletişim ve medya kuruluşları ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen sempozyum kapsamındaki etkinliklere Azerbaycan Bakü Devlet Üniversitesi, Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İktisat Fakültesi ev sahipliği yaptı.

3 gün süren sempozyuma Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden çok sayıda akademisyen, sanatçı, gazeteci ve belgeselci katıldı.

Sempozyum kapsamında, bu yıl Ekim ayında Ankara’da düzenlenen “8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali”nde ödül alan belgesellerin gösterimi de gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gazze’ye Acil İnsani Yardım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) zor günlerden geçen Gazze halkına yönelik insani yardım faaliyetleri devam ediyor. Gazze’de patlak veren ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve yüzbinlerce insanın yerinden edilmesine sebep olan savaş...