Haberler

17 Nisan 2019

II. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset Kongresi

II. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset (KAYES) Kongresi “Türkiye’nin 2023 Hedefleri Doğrultusunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik” teması ile Sudan, Cezayir, Polonya, Makedonya, Yunanistan, Hindistan, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan ülkelerinin katılımı ile 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’nın destekleriyle gerçekleştirildi.

28 farklı oturumda 127 bildirinin sunulduğu kongre kapsamında Kahramanmaraş’a özel iki özel oturum düzenlendi.  Birinci özel oturum sonucunda Türkoğlu Lojistik Merkezi’nin aktif hale getirilmesi kararlaştırıldı.

İkinci özel oturum ise Sudan ve Cezayir ticari müşavirleri, Ticaret Bakanlığı’nın temsilcisi ve Eximbank temsilcilerinin katılımıyla Afrika kıtası ile yatırım ve ticari ilişkilerin ele alındığı özellikle de Cezayir ile ticari ilişkilerin ele alındığı “Uluslararası Ticaret” başlığı ile düzenlendi.

Kongreye dünyadan ve Türkiye’den farklı üniversitelerinden birçok akademisyen katılarak uluslararası ticaret ve lojistik konuları hakkında birbirinden değerli çalışmalar sunarak teorik ve uygulama alanında önemli katkılar sağladılar.

Kongre kapsamında ayrıca katılımcı ülkelerin bazıları ile Mevlana Programı ve Erasmus anlaşmaları imzalanarak eğitim-öğretim, araştırma geliştirme ve kültürel işbirliklerinin sürdürülmesi için bir adım daha atılmış oldu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Azerbaycanlı Gençlerin Farkındalık ve Yaratıcılıklarına Destek

Azerbaycan’da ortaokul öğrencilerinin sağlıklı ve topluma faydalı birey olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yürütülen “Değerlerimiz Servetimiz, Geleceğimizdir” projesi çerçevesinde düzenlenen yarışmaların galipleri Bakü'de gerçekleştirilen törende ödüllendirildi. 2018-2019 eğitim...