Haberler

22 Kasım 2022

II. Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi’ne TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destek verdiği II. Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi, Kırşehir’de düzenlendi.

Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi’nin ikincisi 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi. TİKA’nın destek verdiği kongrenin ana teması “Geleneksel, Tamamlayıcı ve Entegratif Tıp Uygulamaları” olan sloganı ise “İbn-i Sina’dan Ahi Evran’a – Doğadan Gelen Şifa” olarak belirlendi.

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Kongre Başkanı ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Türkiye’nin farklı üniversiteleri ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eğitim araştırma hastanelerinden 200’e yakın bilim insanı ile Özbekistan, Azerbaycan, Cezayir, Bangladeş, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve İsrail’den çok sayıda katılımcı kongrede yer aldı.

Kongre açılış programından sonra düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Eğitimleri Çalıştayı, Rektör Prof. Dr. Karakaya’nın oturum başkanlığında gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu ve Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu’nun konuşmalarının ardından tüm yönleri ile GETAT eğitim ve uygulamaları ele alınarak bir sonuç bildirgesi hazırlandı.

Kongre boyunca ülkemizde ve dünyada GETAT ürün ve uygulamaları ağırlıklı olarak tüm yönleri ile ele alındı. Sektör temsilcileri konuşmacı ve katılımcı olarak davet edilerek konu ile ilgili tüm sorunlar tartışıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Karadağ’da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Zeta Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve 350 öğrencinin öğrenim gördüğü bölgenin en büyük meslek lisesi olan Golubovci Meslek Lisesi’nde kurulan garsonluk sınıfı düzenlenen törenle hizmete açıldı. TİKA...