Haberler

08 Ekim 2019

Hanımefendi Emine Erdoğan Belgrad'da Çocuk Hastanesini Ziyaret Etti

Resmî temaslarda bulunmak üzere Sırbistan'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, Belgrad’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hastaneye bağışlanan ambulansın anahtar teslim törenine katıldı.

Belgrad programı kapsamında Dr. Vokan Cupic Çocuk Hastanesi’ni ziyaret eden Emine Erdoğan, Türkiye'nin sağlık hizmetlerine "önce insan" felsefesini merkeze aldığını vurgulayarak bu kapsamda 4 milyon sığınmacıya ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

-Tüm kurumlarımızla bütün dünya kadınlarının ve çocuklarının yanındayız

Emine Erdoğan, "Türkiye olarak dünyanın tüm acil durumlarına ilk ulaşan olma gayretindeyiz. Nerede ihtiyaç varsa tüm kurumlarımızla bütün dünya kadınlarının ve çocuklarının yanındayız" dedi.

TİKA'nın temin ettiği ambulansın çocuk hastanesinin kapasitesini daha da artırmasını dileyen Emine Erdoğan, TİKA'nın söz konusu projesiyle Sırbistan sağlık sektörünün fiziki altyapısı ve imkânlarının iyileştirilmesine katkı sağlamayı amaçladığını belirtti.

Emine Erdoğan, iki ülke arasındaki beşeri köprülerin gün geçtikçe gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tören sonrasında Emine Erdoğan, beraberindeki heyet ile birlikte hastanenin onkoloji servisinde tedavi gören çocukları ziyaret etti. Emine Erdoğan, annesi böbrek hastası olduğu için kemoterapi tedavisini tek başına alan 16 yaşındaki bir kız çocuğuyla da bir araya gelerek, doğum gününü kutladı.

Ziyarette Emine Erdoğan'a Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic'in eşi Tamara Vucic, Sırbistan Sağlık Bakanı Zlatibor Loncar ve TİKA Başkanı Serkan Kayalar da eşlik etti.

 

Sonraki Haber

Ürdün'de “Belgelerle Tarihi Hicaz Demiryolu” Sergisi Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliği ile düzenlenen "İstanbul'dan Hicaz'a: Belgelerle Hicaz Demiryolları" sergisinin açılışı Ürdün’ün ikinci büyük şehri İrbid’te gerçekleştirildi. TİKA ve YEE işbirliği ile geçtiğimiz haziran...