Haberler

06 Şubat 2012

Gökoğuz Yeri Halk Meclisi'nden TİKA'ya Ziyaret

22-27 Ocak 2012 tarihleri arasında T.B.M.M’nin daveti üzerine ülkemize bir ziyaret gerçekleştiren Gökoğuz Yeri Halk Meclisi Başkanı Anna Harlamenko ve beraberindeki Heyet, 24 Ocak 2012 tarihinde Başkanlığımıza bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er tarafından kabul edildi.

Gerçekleştirilen görüşmede ilk sözü alan Başkan Yardımcısı Sayın Er, Moldova’daki soydaşlarımızı ülkemizde görmekten büyük memnuniyet duyulduğunu belirterek, söz konusu ziyaretin Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. Er, “Gökoğuzlar, Türkiye ile Moldova arasında bir dostluk köprüsüdür. Ülkemizle kültürel, etnik ve tarihi ortak geçmişe sahip Gökoğuzların kültürel kimliklerini koruyarak hızla gelişmelerinden memnuniyet duyuyoruz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın bu gelişmeye her alanda destek sağlamasından geçmişte olduğu gibi bugün de onur duyuyoruz.” dedi.

Meclis Başkanı Harlamenko ise Gökoğuz Yeri halkının selamlarını ve en iyi dileklerini getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Harlamenko, Türkiye’de her seviyede çok yakın misafirperverlik gördüklerini ve bunun için minnettar olduklarını dile getirdi. TİKA’nın kurulduğu tarihten bu yana tam 20 yıldır Gökoğuz Yeri’ne gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerden ötürü büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Gökoğuz Yeri Meclis Başkanı, Türkiye’ye gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretler doğrultusunda iki ülke arasında yapılabilecek işbirliği projelerinden bahsetti.

Soydaşlarımıza yardım etmekten ötürü büyük memnuniyet duyacağımızı bir kez daha belirten TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, imkânlar dâhilde ve karşılıklı istişareler neticesinde iki ülke arasında öngörülebilir projelerin yapılabileceğini söyledi. Karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından toplantı sona erdi.

Sonraki Haber

Türkiye'den Gazze'ye 46 Ton İlaç ve Tıbbi Malzeme Yardımı

Türkiye,  Gazze Şeridi’nde yaşanan abluka nedeniyle Filistin halkının yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalmıyor. Eğitim ve sağlık alanında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın koordinasyonunda yaptırılan alt yapı yatırımları devam ederken, acil insani yardım malzemeleri de yine TİKA eliyle bölgeye ulaştırılıyor.  ...