Haberler

24 Kasım 2022

Geleneksel Türk Çini Sanatı ile Süslenen Cami Brunei Darusselam’da İbadete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle Brunei Darusselam’ın başkenti Bandar Seri Begavan’da, geleneksel Türk çini sanatı motifleri ile süslenen Pusat Ehsan Vakfı Camii ibadete açıldı.

Brunei Kraliçesi Hajah Mariam'ın, Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy ile yaptığı görüşme sonucunda yapılacak olan caminin içinin geleneksel Türk çini sanatı motifleri ve süslemeleri ile donatılmasına karar verilmişti.

Karar doğrultusunda Brunei Darusselam’da, engellilere eğitim ve iyileştirme hizmeti sunan Pusat Ehsan Vakfı’nın bulunduğu kampüsün içerisine inşa edilen caminin çini ve kalemişi süslemeleri, Türkiye’den ülkeye giden ustaların marifetiyle tamamlandı.

Caminin kubbe ve duvarlarına kalemişi süslemeler nakşedilirken mihrap ve mihrabın bulunduğu tüm cephe de çinilerle bezendi.

İnşası ve çini süslemeleri tamamlanan cami, Brunei Kraliçesi Hajah Mariam’ın katılımı ile ibadete açıldı.

Açılışa Mariam’ın yanı sıra Brunei Din İşleri Bakanı Badaruddin Bin Othman, Türkiye’nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, Brunei’deki çeşitli kurumların temsilcileri, bazı yabancı ülke temsilcileri ve TİKA personeli katıldı.

Açılış töreninin ardından Kraliçe Mariam, Din İşleri Bakanı Othman ve Büyükelçi Ersoy, boş bırakılan 6 çini taşını dualar eşliğinde yerine yerleştirdi.

Caminin çinilerini inceleyen Kraliçe Mariam, bu iş birliğinden dolayı TİKA ve Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

Dünya Prematüre Günü Yardım Kampanyasına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tanzanya’da başlatılan 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Yardım Kampanyasına 40 adet yeni doğan hasta yatağı desteğinde bulunuldu. Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan himayesinde, Tanzanya Sağlık Bakanlığı ve...