Haberler

16 Nisan 2012

Gazze'de, Beythanun-Erez Arasındaki Yolda Engeller TİKA'nın Desteği ile Kalkıyor

Gazze’den yurt dışına çıkmak için Filistinlilerin geçmek zorunda olduğu Beythanun-Erez arasındaki yol yaklaşık 2 km uzunluğunda. Özürlüler, yaşlılar ve çocuklar yoldan geçişler sırasında sıkıntı yaşıyordu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistinlilerin geliş gidişlerinde yaşanan bu sorunun giderilmesi için 2 adet elektrikli araç hibe edildi. TİKA tarafından Filistin halkına hediye edilen bu araçla Beythanun-Erez arasındaki yolun erişiminin kolaylaşması amaçlanıyor.

Akülü araçlar 9 Nisan 2012 tarihinde düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi. Törende konuşan Filistin İrtibat ve Koordinayson Dairesi Genel Müdürü Mahir Ebu El Owf, TİKA tarafından hibe edilen bu araçların yurt dışına çıkışlarda yaşanan ulaşım zorluğunu biraz olsun hafifleteceğini söyledi. Filistin İrtibat ve Koordinasyon Dairesi Genel Müdürü, Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür etti.

Proje Filistin yerel basınında yer aldı.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bahtiyarlık Zamanının Tiyatro Festivaline Destek

Türkmenistan’da son devlet başkanlığı seçimlerinden sonra “Bahtiyarlık Zamanı” olarak adlandırılan yeni dönemin ilk uluslararası tiyatro festivali 13-15 Nisan tarihleri arasında Aşkabat’ta gerçekleştirildi. Türkmenistan Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen ve pek çok ülkeden tiyatro ve folklor...