Haberler

16 Şubat 2012

Filistinli Polislere “Bina Operasyonu ve Rehine Kurtarma Eğitimi”

Bölgesel gelişmenin ve istikrarın oluşabilmesi için ülkelerin iç güvenlik sorununu çözmüş olmaları önem arz ediyor. Güvenlik sorunu çözmüş ülkeler, gayri safi yurt içi hasılada sektörel gelişmelere daha çok pay ayırabiliyor ve sürdürülebilir kalkınma iç güvenliğin, huzurun sağlandığı ülkelerde mümkün oluyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Polis Eğitimi Projeleri devam ediyor. Bosna-Hersek’ten Ürdün’e, Moldova’dan Tanzanya’ya kadar uzanan geniş bir yelpazede 2011 yılında toplam 21 ülkede verildi. Uluslararası polis eğitimi projesi ile ülkelerin iç güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunulurken; ilgili ülkelerle ikili ilişkiler geliştirildi.

Ülkemize gelen 20 Filistinli polise TİKA’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen “Bina Operasyonu ve Rehine Kurtarma” eğitimi verildi. 31 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında Gölbaşı Özel Harekât Dairesi Tesislerinde düzenlenen eğitimde Filistin Ulusal Yönetimi Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan 20 polis eğitim gördü.

Eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları düzenlenen bir törenle teslim edildi. Törene, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Engin Yılmaz ve TİKA Ortadoğu ve Afrika Daire Başkanı Dr. Enver Arpa katıldı.

Törende konuşma yapan Dr. Enver ARPA Türk-Filistin kardeşliğinin önemine dikkat çekerek, iki ülkenin emniyet kurumlarının arasındaki işbirliğinin üst seviyeye çıkarılması için TİKA’nın her türlü desteği vermeye hazır olunduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı Engin Yılmaz ise Filistinli meslektaşlarının kurumsal kapasitesini geliştirmek için gerçekleştirilecek her türlü projeye destek verileceğini ifade ederek; TİKA’ya eğitim programlarına verdiği destek için teşekkür etti.

Sonraki Haber

Uluslararası Teknik Eğitim Programı Katılımcıları Sertifika Töreni

21. yüzyılda bilişim teknolojisi güçlü bir iletişim kaynağı haline geldi. Teknolojik gelişmeler; coğrafik, ekonomik ve toplumsal sınırlar arasında sert çizgileri ortadan kaldırırken; bilişim teknolojileri, ülkelerin vizyonunu uluslararası alana taşıyor. Bu gelişmenin bir ürünü olarak Ortadoğu,...