Haberler

23 Ekim 2011

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi TİKA Tarafından Gazze'de Kuruluyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze’de 10 bloktan oluşan, 150 yataklı Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazze’de kuruluyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında yapımına başlanan hastanenin inşaatı Türk bir yüklenici firma tarafından devam ettiriliyor.

Hastanenin, üniversiteye bağlı eğitim ve araştırma hastanesi olacağı belirtilirken; inşaat tamamlandığında Batı Şeria’nın ve Gazze’nin en büyük hastanesi olacağı da ifade ediliyor.

TİKA Filistin Program Koordinatörü Refik Çetinkaya yaptığı açıklamada “TİKA’nın genel ilkeleri doğrultusunda proje tamamlandığında anahtarı teslim edip kenara çekilmiyoruz. Gazze gibi bir kentte bu kadar önemli sağlık bir yatırımının sürdürülebilir olması gerektiğine inanıyoruz. Hastanenin işletilmesi, hizmet vermesi, çalışacak doktorların ve hemşirelerin eğitilmesi lazım. Bunun gerçekleşmesi için Sağlık Bakanlığımız ile koordinasyon halinde çalışacağız. Projenin yaşaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

34 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacak ve 10 bloktan oluşacak hastanenin, malzeme izinleri çıktığı takdirde 22 ayda bitirilmesi planlanıyor. Şimdilik 170 Gazzeliye iş imkânı sağlayan projenin ilerleyen dönemde 450-500 kişiye istihdam alanı oluşturması bekleniyor.

TİKA tarafından temelleri atılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Gazze’de yaşanan ablukaya rağmen kentteki hayatın normale dönmesini ve Gazzelilere hizmet vereceği günü bekliyor.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...