Haberler

13 Nisan 2021

"Erenler Sofrası” ile TİKA Ramazan Ayında Dünyanın Dört Bir Yanındaki Kalplere Dokunmaya Devam Edecek

TİKA Başkanı Serkan Kayalar, "Erenler Sofrası" başlığı altında düzenlenecek Ramazan programlarını, AA muhabirine değerlendirdi.

Rahmet ve bereket ayı Ramazan, tüm İslam alemi için olduğu gibi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) olarak bizler için de ayrı bir anlam ifade etmektedir. Dayanışma ve paylaşma ikliminin hâkim olduğu Ramazan ayında ülkemizin yardım elini dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olmanın sevinci içerisindeyiz.

Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan genelgeler ile 2021 yılı, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ve “Hacı Bektaş Veli Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda düzenlenecek etkinliklerin de Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda Sayın Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’un başkanlığında istişare toplantıları gerçekleştirildi. Her sene Ramazan ayı içerisinde düzenlediğimiz proje ve faaliyetlerimizi bu sene de Sayın Bakanımızın talimat ve yönlendirmeleriyle Anadolu’nun kalbi olarak gördüğümüz değerlerimizden ilham alarak Erenler Sofrası başlığı altında birleştirerek bir konsept oluşturduk.

Anadolu Erenlerimiz bu toprakların ve bugün sınırlarımızı aşan gönül coğrafyamızın kültürel mimarlarıdır, kalbidir. Erenler Sofrası başlığı altında düzenleyeceğimiz Ramazan programlarıyla da Türk halkının kalbinden tüm dünyaya anlamlı bir mesaj iletmiş olacağız.

 

 

Erenler Sofrası programıyla yardımlarımızı yüz binlerce kişiye ulaştıracağız

Erenler Sofrası ismi altında düzenleyeceğimiz bu yılki Ramazan yardımlarımızı pandemi koşullarını da dikkat alarak 87 ülkedeki yüz binlerce kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Erenler Sofrası programımız aracılığıyla dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin Anadolu’dan Yunus’un, Hacı Bektaş’ın ve ayrıca Ahi Evran’ın selamlarını götüreceğiz, yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken kültürel değerlerimizi de tanıtmış olacağız.

Afganistan’dan Arnavutluk’a, Bangladeş’ten, Etiyopya’ya, Pakistan’dan Kolombiya’ya, Azerbaycan’dan Somali’ye ve Filistin’e kadar 87 ülkeye ülkemizin yardımlarını götüreceğiz. TİKA’nın geleneksel iftar programları yerine 2020’de yaptığımız gibi bu yılki yardımlarımızı da pandemi şartlarına uygun bir şekilde revize ederek ağırlıklı olarak gıda dağıtım programı şeklinde gerçekleştireceğiz.

Gönüller bir olsun şiarıyla Ramazanın bereketini 5 kıtadaki insanlara ulaştıracağız

Anadolu Erenleri, TİKA’nın aracılığıyla kurulacak olan sofralarda anılacak, miras bıraktıkları mesajlar asırlar sonra bile insanlara yol göstermeye devam edecek. Anadolu’nun misafirperverliği ve mütevazılığı Afrika'dan Asya'ya, Balkanlar'dan Latin Amerika'ya tüm faaliyet coğrafyamıza ulaşacak ve Türkiye, geçmişinden miras kalan yardım ve paylaşma kültürüyle tüm dünyaya örnek olmaya devam edecek.

Bu vesileyle Ramazan ayının ülkemiz başta olmak üzere tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

 

Sonraki Haber

Türkiye Turizm Tecrübesini Özbekistan’a Aktarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yürütülen Turizm Eğitim Programı’nın (TUREP) giriş modülü niteliğindeki “Turizm Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar” eğitimi Özbekistan’da 130 turizm uzmanının katılımıyla gerçekleştirildi. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet...