Haberler

25 Ekim 2015

Erbil Valisi Mawlood "Türkiye Ayrım Gözetmeden Her Kesimin Yanında Duruyor"

Erbil Valisi Nawzad Hadi Mawlood: “ Türkiye en güçlü ortağımız ”

Okul Malzemesi ve gıda yardımında bulunmak üzere Erbil’de bulunan TİKA Başkan danışmanı ve KIZILAY yönetim kurulu üyesi Sayın Kamil Kolabaş ve beraberindeki heyet Erbil Valisi Nawzad Hadi Mawlood’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Valilik Konağında gerçekleşen ve Erbil Valisi Nawzad Hadi Mawlood, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Türk ve Irak KIZILAYI Bölge Sorumluları, TİKA heyeti ve Valilik yetkililerinin katıldığı görüşmede, TİKA ve Türk KZILAYI’nın bölgede gerçekleştirdikleri yardım faaliyetleri hakkında Sayın Mawlood’a bilgi verildi.

Konuşmasına Dr. Serdar Çam’ın selamlarını ileterek başlayan Kolabaş bugüne kadar din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan her kesime yönelik proje gerçekleştirdiklerini ve yardımda bulunduklarını belirtti. Konuşmasının devamında TİKA Başkanı Serdar Çam’ın kalkınma yardımlarının objektif olması gerektiği hakkındaki sözünü aktardı.

Sayın Vali ise konuşmasına Türkiye’nin TİKA ve KIZILAY aracılığıyla bölgede ayrım yapmaksızın yaptığı yardımların farkında olduklarını vurgulayarak daha da artmasını temenni ettiklerini belirterek desteklerden dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Konuşmasının devamında ortak kültür ve coğrafi yakınlıktan ötürü iki taraf arasındaki karşılıklı işbirliğine dayanan projelerin artması gerektiğini ifade etti. Sayın Mawlood “ Türkiye bizim en güçlü ortağımız ve bunu gizlemeye gerek yok.” Diyerek sözlerine devam etti. Sayın Vali karşılıklı işbirliğinin artması için kendileri adına bürokratik işlemleri daha da kolaylaştıracaklarını ifade ederek konuşmasını bitirdi.

Görüşmenin sonunda Kamil Kolabaş Vali Nawzad Hadi Mawlood’a plaket sundu ve Erbil Beyi Muzafereddin Gökbörü ve Selahattin Eyyübi arasındaki ilişkiyle tohumları atılan ve Malazgirt zaferiyle taçlanan, bin yıldan beri süregelen kardeşlik ve akrabalığımızın gelişerek devam etmesi temennilerini iletti.

 

 

 

Sonraki Haber

Afganistanlı Türkoloji Mezunlarına Ankara TÖMER’de Türkçe Kursu Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) katkılarıyla Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 12 Türkoloji Bölümü mezuna Türkçe bilgilerini geliştirmeleri ve profesyonel Türkçe eğitimi verebilmeleri kapsamında Ankara TÖMER'de kurs düzenlendi. Kabil Üniversitesi Yabancı...