Haberler

25 Kasım 2022

Dünya Prematüre Günü Yardım Kampanyasına TİKA’dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Tanzanya’da başlatılan 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Yardım Kampanyasına 40 adet yeni doğan hasta yatağı desteğinde bulunuldu.

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan himayesinde, Tanzanya Sağlık Bakanlığı ve Doris Mollel Foundation iş birliğinde yürütülen 17 Kasım Dünya Prematüre Günü Yardım Kampanyasına başkanlığımız tarafından 40 adet yeni doğan hasta yatağı desteğinde bulunuldu.

Dünyada her 10 bebekten 1’nin prematüre olarak doğduğu günümüzde, Prematürite ile ilgili sorunlara dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla hazırlanan yardım kampanyası kapsamında temin edilen hasta yatakları Serengeti’de düzenlenen tören ile yetkililere teslim edildi.

Teslim törenine; Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Dr. Mehmet Güllüoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı Jumanne Sagini, Turizm Bakan Yardımcısı Mary F. Masanja, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Godwin Mollel ve birçok devlet yetkilisi katıldı.

Burada söz alan Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Dr. Güllüoğlu, anne ve çocuk sağlığının ülkelerin geleceği açısından da önemli olduğuna dikkat çekerek bu anlamlı kampanyaya TİKA tarafından sağlanan destekten dolayı duyduğu memnuniyetti dile getirdi.

Büyükelçi Güllüoğlu, TİKA’nın Tanzanya’da başta eğitim ve sağlık olmak üzere üretim, tarım, hayvancılık, sosyal ve idari altyapıların güçlendirilmesi, istihdam, temiz suya erişim gibi pek çok alanda 250’ye yakın proje ve faaliyeti hayata geçirdiğini kaydetti.

Kampanya kapsamında temin edilen malzemeler, ülke genlinde erken doğum vakaları ve bebek ölümlerinin en çok yaşandığı bölge olan Lake Zone’da (Göl Bölgesi) yer alan dört ayrı devlet hastanesinin (Kwimba District Hospital, Serengeti District Hospital, Magu District Hospital, Ukerewe District Hospital) yeni doğan ünitelerinde kullanılacak.

Sonraki Haber

Türk Dünyasının Genç Kültür Elçileri TİKA Desteği ile Semerkand'da Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğinde düzenlenen "Genç Kültür Elçileri Buluşuyor" projesinin ikinci etabı Özbekistan'ın Semerkand şehrinde gerçekleştirildi. İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu (Genç İDSB) tarafından yürütülen ve Türk İşbirliği...