Haberler

23 Ekim 2011

Dr. Serdar Çam TİKA Başkanlığına Atandı

Dr. Serdar Çam TİKA Başkanlığına Atandı
Bir süredir vekâletle yürütülen TİKA Başkanlığı görevine Dr. Serdar Çam getirildi. TİKA Başkanlığı’na atama kararnamesi 5 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Dr. Çam, Eylül 2002-Ağustos 2009 tarihleri arasında yedi yıl süresince, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’deki makamında Özel Kalem Müdürü olarak görev yaptı. Ağustos 2009 tarihinden beri Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmekte olan Dr. Çam, 1992–2002 yılları arasında, Türkiye’de ve yurtdışında özel şirketlerde üst düzey yönetici olarak çalıştı. Çeşitli üniversitelerde uluslararası yatırım, uluslararası ticaret ve yönetim dersleri verdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Dr. Çam, Boston Üniversitesi’nden İşletme alanında yüksek lisans, Marmara Üniversitesi’nden ise Uluslararası Pazarlama alanında doktora dereceleri aldı. Dr. Çam, babasının Dışişleri Bakanlığı’ndaki görevi nedeniyle ilköğrenimini Libya ve Fransa’da, ortaöğrenimini ise Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. Başkan Dr. Çam İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerini bilmektedir.

30 Mart 1966 Ankara doğumlu olan Dr. Serdar Çam, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...