Haberler

23 Ekim 2011

Doğu Afrika'da Bayram, ‘Bayram' Olacak

Doğu Afrika'da Bayram, ‘Bayram' Olacak
Doğu Afrika’da yaşanan açlık ve kuraklık karşısında başlattığı kampanyalarla bölgeye gemiler ve uçaklar dolusu insani yardım malzemesi, teknik ekipman gönderen; uzman ziyaretleri ile sorunlara çözüm yolu arayan Türkiye bu kez Afrikalı çocukların bayram sevinci için çalışıyor.

Vekâlet yolu ile yurt dışında kesilecek kurbanların; Büyükelçilikler, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

Somali başta olmak üzere Etyopya, Sudan, Kenya ve Nijer’de gerçekleştirilecek kurban kesimlerinin sağlık bir şekilde gerçekleştirilmesi ve hedefine hızla ulaştırılması için ön çalışmalar yapılıyor.

Doğu Afrika’da yaşanan insanlık ayıbını, dünya kamuoyunda oluşturduğu farkındalık ile umuda dönüştüren Türkiye, yaklaşan kurban bayramı vesilesi ile Somalili, Etiyopyalı, Kenyalı, Sudanlı çocukları unutmuyor.

Somali’de bir çocuk gülerse dünyaya gerçekten bayramın geleceğine inanan ülkemiz, bu kez Doğu Afrika’nın çocuklarına bayram hediyesi kurbanlıkları götürmek için yola çıkıyor.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...