Haberler

23 Ekim 2011

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Libya'ya Gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya’da yaşanan gelişmeler üzerine temaslarda bulunmak üzere Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) Başkan Yardımcısı Ece Kırlı’nın da aralarında bulunduğu bir heyetle bölgeye gitti.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile görüşen Davutoğlu, düzenlenen basın toplantısında “Herkesin Libya devriminin halkın talepleri doğrultusunda hedefe ulaşacağına inandığını” dile getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarını iletmek için Bingazi’ye geldiğini vurgulayan Davutoğlu, “Türkiye bütün imkânlarıyla Libya halkının yanında olacaktır” dedi. Ramazan ayında Türk halkının kalbinin bir yarısının Somali için, diğer yarısının ise Libya için attığını ifade eden Dışişleri Bakanı, “Her şeyden önce Libya halkının talepleri doğrultusunda özgür ve demokratik bir Libya’nın inşa edilmesi lazım” diye konuştu. Davutoğlu, Libya’da dondurulmuş kaynakların halkın hizmetine verilmesi gerektiğini de söyledi.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet ile TİKA Başkan Yardımcısı Ece Kırlı’da Türkiye’ye döndü.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...