Haberler

18 Ekim 2019

Çocuk Doktorları Saraybosna'da Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) da desteğiyle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Balkan Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bosna Pediatri Derneği (BIH) işbirliğinde Saraybosna'da Güneydoğu Avrupa’da gerçekleştirilen ilk “Uluslararası Pediatri Kongresi” düzenlendi.

Türkiye ile tarihi bağları bulunan başta Bosna-Hersek olmak üzere Balkan ülkeleri arasında tıp ve pediatri alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla Saraybosna'da düzenlenen Kongre’ye, Türkiye ve Bosna-Hersek ile diğer Balkan ve Orta Avrupa ülkelerinden 300'ün üzerinde akademisyen katıldı.

Kongreye Türkiye'den 16 bilim adamı konuşmacı olarak katkıda bulundu.

Tıp literatürüne “Chaple Sendromu” hastalığını tanıtan Prof. Dr. Ahmet Özen, Balkan ülkelerinden gelen meslektaşlarına bu hastalığın nasıl teşhis ve tedavi edildiğini anlatarak tecrübelerini paylaştı. Türk tıp doktorları tarafından Türkiye'de kemik iliği naklinde yaşanan gelişmeler,  çocuk lösemisi, çocuk kardiyolojisi ve çocuklarda inflamatuar bağırsak hastalıkları alanındaki yenilikler ve çocuklarda probiyotiklerin önemine ilişkin hususlar konularından sunumlar yapıldı.

Etkinlik, Kongre’nin gelecek yıllarda da tekrarlanması niyeti ve bu yolla Türkiye ile katılımcı tüm Balkan ülkeleri arasında hem bilimsel, hem dostluk bağlarının güçlendirilmesi arzusu ile sonuçlandırıldı.

Sonraki Haber

Cezayir'de "1518 1918 Osmanlı Devletinin Sahra ve Deniz Politikaları Sempozyumu”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) destek verdiği “1518-1918 Osmanlı Devleti’nin Mağrip Bölgesi Sahra ve Deniz Politikaları Sempozyumu” Cezayir’in Laghouat şehrinde gerçekleşti. TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Cezayir Cumhurbaşkanlığı Arşivler Genel Müdürlüğü, Alger-2 Üniversitesi ve...