Haberler

04 Kasım 2014

Cibuti' De Türk Kültür ve Sanat Haftası Etkinliklerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla Türkiye Cibuti Büyükelçiliği ev sahipliğinde Cibuti’de Türk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri düzenlendi.

TİKA Cibuti’de gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, THY işbirliğinde Türkiye Cibuti Büyükelçiliği ev sahipliğinde Cibuti’de Türk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği’ nin ev sahipliğinde yapılan organizasyonun açılışı Cibuti Kültür Bakanı Aden Hasan Aden tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında organizasyonda fotoğraf sergisi, geleneksel Türk el sanatları sergisi, Türk filmleri gösterimi, tasavvuf musikisi konseri ve sema gösterisi yer aldı. Ayrıca etkinliklerin gerçekleştirildiği merkezde TİKA adına bir tanıtım standı kurularak, misafirlere TİKA’nın Afrika faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Cibuti’ de ilk kez gerçekleştirilen Türk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri ile iki ülkenin birbirini daha yakından tanıması ve ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunulması hedeflendi.

Katılımcılar yaptıkları açıklamalarda gerçekleştirilen etkinlikler ile Türkiye’yi ve Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ve etkinliğin düzenlenmesine destek veren TİKA, THY ve organizasyona ev sahipliği yapan Türkiye’nin Cibuti Büyükelçiliği’ne teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

TİKA Atayurdu Özbekistan Kadınlarının Yanında

  Özbekistan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tadilat ve donanım desteğinde bulunulan Girişimci Kadınlar Derneği Buhara Kadın Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. TİKA, Özbekistan’da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA Başkanı...