Haberler

05 Kasım 2019

Cezayir 11. Uluslararası Senfoni Müzik Festivali

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle Cezayir’de düzenlenen 11.Uluslararası Senfoni Müzik Festivali’ne katılan Türk ekibi büyük ilgi gördü.

Bu yıl 16 ülkenin katıldığı festivalde Türkiye TİKA’nın desteğiyle temsil edildi. 11.si düzenlenen Uluslararası Senfoni Müzik Festivalinde Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Çin, Güney Kore, Mısır, Fransa, İtalya, Japonya, Rusya, Suriye, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Tunus ve Ukrayna da yer aldı.

Büyük ilgi gören festivale 2 yıl önce de katılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Quartet grubu, yoğun talep üzerine, TİKA’nın desteğiyle bu yıl da festivalde Türkiye’yi temsil etti. İbrahim Aydoğdu, Köklü Yiğit Tan, Onur Şenler ve Yaz Irmak ekibinden oluşan Quartet Grubu seyirciden büyük alkış aldı.

Programın ardından Cezayir Kültür Bakanlığı yetkilileri ve T.C. Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy günün anısına Türk müzisyenlere plaket sundu.

Sonraki Haber

TİKA’nın Desteğiyle “Global Düşünce Milli Faaliyeti” Düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle  “Global Düşünce Milli Faaliyet” temasıyla birçok sivil toplum kuruluşu, üniversite ve kamu kurumları tarafından desteklenen Türk Dünyası Stratejik Araştırmalar Kongresi’nin (TUDSAK) ikincisi Ekim ayında Antalya’da gerçekleştirildi. İlki,...