Haberler

02 Aralık 2019

Cezayir’de Yenilenebilir Enerji Sempozyumuna TİKA Desteği

Cezayir Bilimsel Araştırmalar Merkezi Yenilenebilir Enerji Birimince düzenlenen  “Yenilenebilir Hidrojen” konulu uluslararası sempozyum Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle gerçekleşti.

Cezayir Milli Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma Fransa, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Cezayir olmak üzere 4 farklı ülkeden yaklaşık 200 akademisyen katıldı. Sempozyum boyunca yapılan sunumlarda Hidrojen’in günümüzde nasıl yenilenebilir bir enerji olarak değerlendirilebileceği, Hidrojen depolama seçenekleri ve zorlukları ile yakıt hücre teknolojilerinin durumu ve Hidrojen için gelecek perspektifi konulu sunumlar yapıldı.

Akademisyenlerce 49 sözlü, 68 poster tebliğin yapıldığı sempozyum 2 gün sürdü. Gelecekteki enerji sistemlerinde doğal gazın potansiyel rolleri ve dağıtım seçeneklerinin de anlatıldığı programda, yenilenebilir enerji türlerinin gelecekte dünya enerji ihtiyacının ne kadarını karşılayabileceği ve verimliliğinin nasıl artırılabileceğine yönelik sunumlar da yapıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Dünya Engelliler Gününde Anlamlı Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Karadağ'ın başkenti Podgoritsa’da faaliyet gösteren Podgoritsa Çocuk ve Gençler Engelliler Merkezi Bünyesindeki kütüphaneye donanım desteğinde bulundu. TİKA’nın, engelli bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması ve farklılıklarının bir zenginlik...