Haberler

11 Kasım 2011

Bosna-Hersek'te Çocuk Suçlulara Karşı Duyarlılık Geliştiriliyor

Çocuk suçluluğunun uluslararası bir problem olduğu günümüzde, krimonolojik alanda çocukların suç işleme eğiliminin önlenmesi kadar çocuk suçlulara uygulanacak rehabilitasyon da önem kazanıyor. Geleceğe yönelik gençlik ve yetişkinlik suçlarını engellemek; suça yönelme oranını azaltmaktan ve  suçluları topluma kazandırmaktan geçiyor.

TİKA’nın Koordinasyonunda Gerçekleştirilen Uluslararası Projeler Her Aşamada Farklı Bir İhtiyaca Cevap Veriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan Uluslararası Polis İşbirliği Projeleri Bosna-Hersek’te devam ediyor. Bosna-Hersek Emniyet Teşkilatı, her seviyedeki polis eğitimi programına ev sahipliği yaparak, güvenlik altyapısının temelini sağlamlaştırıyor.

Bu doğrultuda düzenlenen Çocuk Polisi Temel Eğitimi Kursu 17-28 Ekim tarihleri arasında Saraybosna’da gerçekleştirildi. Bosna-Hersek Polis teşkilatından 15 polis eğitime katıldı. Program süresince katılımcılar, çocuk suçlulara özel duyarlılığın geliştirilmesi, çocuk hakları sözleşmesi, çocuğun yüksek yararı ilkesi doğrultusunda soruşturma yapılması ve çocukların korunması konularında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen dört eğitmen tarafından  uygulanan program başarı ile tamamlandı. Programın finalinde TİKA Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi yetkililerinin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarının, İçişleri Bakanı Danışmanının ve kursiyerlerin katılımı ile bir akşam yemeği düzenlendi. Eğitimi tamamlayan polislere Saraybosna Polis Akademisi’nde düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi. Katılımcılar TİKA’ya ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sundu.

Sürekliliğini koruyan ve her aşamada farklı ihtiyaçlara hizmet sunan uluslararası işbirliği projelerinden birisini daha TİKA tarafından Saraybosna’da tamamlandı. Geleceğin temel taşını oluşturan her projede  TİKA imzası vardı.

Sonraki Haber

Mogadişu Caddelerinde Türkiye Coşkusu

Yıllardır açlıkla, yoksullukla ve iç savaşla anılan Somali’de hayat, Türkiye’nin yardımları ile değişiyor. Dünya vicdanını Doğu Afrika konusunda harekete geçiren, kamu kurum ve kuruluşlarını seferber eden, bölgeye teknik uzman heyeti gönderip paydaş analizleri yapılmasını sağlayan...